contactgegevens
APOTHEEK LANOO
Heidestraat 82a
3590 Diepenbeek
T. 011 33 19 11
pascale.lanoo@telenet.be
maandag 21/01/2019

› Vijf soorten slapelozen ontdekt

Er zijn vijf menstypen te onderscheiden die last hebben van slapeloosheid, blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Herseninstituut. Volgens de onderzoekers is deze studie een doorbraak in het ontrafelen van slapeloosheid: misschien kunnen deze groepen gerichter worden behandeld.

 

Eerder onderzoek naar typen slapeloosheid leverde nooit iets op. Nieuw onderzoek richtte zich op de karaktereigenschappen van de slechte slaper en niet op hun slaapproblemen. Tienduizenden slechte slapers vulden op internet tientallen vragenlijsten in over karaktereigenschappen die sterk verankerd zijn in de structuur van de hersenen. Er bleken vijf heel verschillende profielen van combinaties van karaktereigenschappen te zijn. Ook bleken de slapelozen na vijf jaar nog steeds grotendeels tot hetzelfde type te behoren. Nu deze vijf groepen onderscheiden kunnen worden, hopen de wetenschappers sneller oorzaken te kunnen vinden en behandelingen te kunnen verbeteren. Voor het onderzoek werden ruim 4.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder onderzocht. De gegevens voor de studie komen uit het bestand van het Nederlands Slaap Register.

[21 Januari 2019]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)