contactgegevens
APOTHEEK LANOO
Heidestraat 82a
3590 Diepenbeek
T. 011 33 19 11
pascale.lanoo@telenet.be
woensdag 16/05/2018

› 130 miljoen voor onderzoek kindermedicatie

De farmaceutische industrie en de Europese Unie hebben gezamenlijk een fonds opgezet waarin 130 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor meer onderzoek naar medicijnen voor kinderen.

 

Van veel medicijnen die worden voorgeschreven aan kinderen, is de werking en veiligheid niet goed onderzocht. In Nederland zou dit ongeveer om de helft van de 750 medicijnen gaan. Artsen maken nu vaak een inschatting welke medicijnen nodig zijn.

Het geld dat de EU en de farmaceutische industrie beschikbaar stellen, gaat naar CONECT4Children, een samenwerkingsverband van 33 academische centra en tien farmaceutische bedrijven uit twintig landen. Het is de bedoeling dat het geld wordt gebruikt om in deze landen netwerken van experts te organiseren, die kunnen adviseren hoe het onderzoek zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd. Ook zullen er in totaal acht studies lopen waarin de werking van acht verschillende medicijnen wordt onderzocht.

[16 Mei 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)