contactgegevens
APOTHEEK LANOO
Heidestraat 82a
3590 Diepenbeek
T. 011 33 19 11
pascale.lanoo@telenet.be
donderdag 10/01/2019

› Persoonlijk advies om te stoppen met roken

Onderzoekers van de UvA hebben een programma ontwikkeld om rokers te helpen om te stoppen met roken. Met deze online tool krijgen rokers advies op maat om zo hun kans op een succesvolle stoppoging te vergroten. Momenteel wordt de effectiviteit verder onderzocht. Rokers die willen stoppen kunnen hier nog aan bijdragen.

 

Ondanks alle campagnes om het aantal rokers terug te dringen rookte vorig jaar bijna een kwart van alle Nederlanders van 18 jaar en ouder, aldus het Trimbos Instituut. Van deze rokers heeft ruim een derde in datzelfde jaar één of meerdere serieuze stoppogingen ondernomen die niet zijn gelukt. Uit onderzoek is gebleken dat rokers die advies op maat krijgen, zoals in de ontwikkelde interventie, een grotere kans hebben om ook daadwerkelijk te stoppen met roken. Het programma ‘Persoonlijk Advies bij het Stoppen met roken’ (PAS) staat sinds halverwege december online. Rokers die de komende maanden deelnemen vergroten hierdoor niet alleen hun kans om hun stoppoging tot een succes te maken, maar dragen ook bij aan het nieuwe onderzoek naar de effectiviteit.

[10 Januari 2019]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)