contactgegevens
APOTHEEK LANOO
Heidestraat 82a
3590 Diepenbeek
T. 011 33 19 11
pascale.lanoo@telenet.be
vrijdag 04/01/2019

› Huisartsenpraktijk snel toegankelijk

Ondanks een forse toename van het zorggebruik, is de huisartsenpraktijk nog altijd heel snel toegankelijk voor de ingeschreven patiënten. Dat komt onder andere door het inschakelen van meer ondersteunend personeel en een betere samenwerking tussen huisartsen onderling en met andere zorgverleners. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel. Het is wel de vraag of dit in de toekomst nog steeds gaat lukken.

 

Het zorggebruik in de huisartsenpraktijk is de laatste jaren flink toegenomen door verschillende oorzaken. Toch blijkt dit vrijwel geen effect te hebben op de toegankelijkheid van huisartspraktijken. Zo is het nog steeds mogelijk om dezelfde of de volgende dag een afspraak te maken bij de huisarts. De meeste huisartspraktijken hebben zich aangepast aan het toegenomen zorggebruik. Er is meer ondersteunend personeel en huisartsen werken beter samen, zowel onderling als met andere zorgverleners. Bovendien zijn huisartspraktijken meer aan preventie gaan doen. Huisartsen hebben tegenwoordig een andere visie op zorg en gezondheid. Vroeger gingen veel huisartsen er vanuit dat patiënten die zij niet op het spreekuur zagen, gezond waren. De huisarts van vandaag wil graag een meer actieve rol spelen.

[04 Januari 2019]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)