contactgegevens
APOTHEEK LANOO
Heidestraat 82a
3590 Diepenbeek
T. 011 33 19 11
pascale.lanoo@telenet.be
maandag 31/12/2018

› Schoolles over psychische gezondheid

MIND wil dat op iedere school lessen worden gegeven over psychische gezondheid: in het basisonderwijs, de middelbare school en het MBO, HBO en universiteit. Zo kan voorkomen worden dat kinderen en jongeren psychische problemen ontwikkelen en later bijvoorbeeld op een wachtlijst in de ggz terechtkomen.

 

Veel jongeren kampen met psychische problemen. Ze hebben last van stress, prestatiedruk, eenzaamheid en onzekerheid. Zelfmoord is zelfs doodsoorzaak nummer één onder jongeren. Volgens MIND moet er een cultuuromslag komen om te voorkomen dat er een hele generatie volgt die lijdt aan psychische problemen. Door verplichte lessen op scholen in te plannen, kan het aantal jongeren met psychische klachten worden teruggedrongen. Als je ervoor zorgt dat jongeren zo vroeg mogelijk praten over hun problemen, kun je op tijd hulp bieden.

[31 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)