contactgegevens
APOTHEEK LANOO
Heidestraat 82a
3590 Diepenbeek
T. 011 33 19 11
pascale.lanoo@telenet.be
donderdag 12/07/2018

› Weinig vrouwen laten ingevroren eicel terugplaatsen

Weinig vrouwen die hun eicellen laten invriezen, komt deze later ook weer ophalen. Dat blijkt uit cijfers van de Europese vereniging voor voortplantingsgeneeskunde (ESHRE) worden gepresenteerd.

 

De cijfers komen uit een onderzoek onder 563 vrouwen die cliënt waren bij het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde in Brussel. 43 van de vrouwen lieten eicellen bevruchten en inbrengen en een derde van hen raakte daadwerkelijk zwanger. Andere grote Europese klinieken zouden vergelijkbare cijfers tonen, stellen de Belgische gynaecologen. Dat maar weinig cliënten terugkwamen voor een terugplaatsing en bevruchting, komt volgens de onderzoekers doordat de vrouwen een partner vonden en via de natuurlijke weg zwanger werden.

Ook in Nederland worden weinig eicellen teruggeplaatst. Er zijn geen landelijke cijfers beschikbaar, maar uit cijfers van individuele klinieken, blijkt dat het niet vaak gebeurt. In Nederland kunnen vrouwen sinds 2011 eicellen laten invriezen om persoonlijke redenen. Tot het veertigste levensjaar mogen vrouwen eicellen laten invriezen en terugplaatsen is toegestaan tot het vijftigste levensjaar.

[12 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)