contactgegevens
APOTHEEK LANOO
Heidestraat 82a
3590 Diepenbeek
T. 011 33 19 11
pascale.lanoo@telenet.be
maandag 09/07/2018

› Meer kennis psychische druk bij studenten

Er moet meer inzicht komen in de druk die studenten ervaren. Het zou kunnen dat hun gezondheid gevaar loopt door bijvoorbeeld social media en de 24-uurseconomie, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op basis van een rapport.

 

Het instituut constateerde vorig jaar al dat jongeren steeds meer druk lijken te voelen, bijvoorbeeld door de versobering van de studiefinanciering en het verzwaarde bindend studieadvies. Volgens studentenpsychologen kampen hoe langer hoe meer jongvolwassenen met complexe psychische problemen. Het RIVM meldt ook dat bijna de helft van de jongeren tussen de 18 en de 25 jaar aangeeft moe of heel moe te zijn.

Er lijkt echter nog veel onduidelijk te zijn en harde data ontbreken. Jongeren zouden daarom moeten worden ‘gemonitord’ om meer inzicht te krijgen in de druk die zij ervaren. Ook moet er meer kennis komen over ‘stressoren en mechanismen die mentale druk veroorzaken. Een groter ‘interventieaanbod’ voor jongvolwassenen over de omgang met stress moet ervoor zorgen dat het studentenwelzijn op peil blijft en campagnes en voorlichting moeten stigmatisering tegengaan.

[09 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)